2011-03-25

Akhirnya......Allahu akbar!! (^_^)

Kisahnya...

Jam menghampiri angka 12 taktala majlis dimulakan, cikgu azmah menjadi pengerusi majlis.Kemudian, pengetua baru shams, hjh lailawati berucap...ringkas dan padat ( tapi still mendebarkan ). tibalah masa yang ditunggu2kn, senarai nama 8 orang pelajar yang mendapat 11A... Tahniah kepada kalian...
Afifah Shabery, Riza Insyirah, Fitrah Ilyana, Ismail izuddin, Fatimah Zahra, Afifah Sidek, Ashraf Azar dan... Hidayah Rosli.
Habis sahaja ckgu azmah berucap, aku terus ajak emak ke meja kelas 5 Ikram. Waktu tu, Allah je yang tahu betapa aku takut + risau + sedih...dan xtahu nak kata ape. Aku pengang erat tangan mak sambil menuggu giliranku. Tika tu, air mataku mengalir...(haha..takut punya pasal). Mak kata, sabar..sabar..insya Allah..jgn nanges na.. Ckgu Azam diri sebelah mak sambil menenangkan aku, 'takpe farzana, lagi sikit...je..sabar...sabar ye...'. Bila aku dengar macam tu lagilah aku leleh. Bangun je nad mahadi, aku terus duduk kat kerusi dapan techer Azlin, mulalah aku sign kat mane2 yang patut. Mata aku dah kabur sampai tersilap kolum.Kemudian tchr Azlin kata, ' saya sedih....( ya Allah waktu tu, laju je meleleh).. subjek saya...  b +' aku terus tegok slip keputusan spm aku.'Tahniah farzana, awak dapat 10A' Alhamdulillah...sume A kecuali physics, kasihan cikgu.. aku terus cium tangan cikgu ( lama...) sebelum bangun, aku sempat cakap, 'maaf cikgu'.

Allahuakbar...Alhamdulillah...Subhanallah,  Akhirnya...Allahuakbar!!!

Thanks a lot...

mak...abah.. terima kasih sangat2. ckgu..ckgu fatin, ckgu azlin, ckg azam,ckg normah, ckg zabedah, usth asmah, us zaini, us hidayat, ckg jamilah, ckg asmah, ckg fatimah ( x lpe pd sume ckgu2 shams)...terima kasih sbb tolong saya, atas ilmu yang dicurahkan... kawan2....kawan2.. thanks a lot sebab bg semangat tuk belajar. Mizah, u've inspired me to study..look up, honey.u've done ur best.for me, u're the best.tim, wow....u've prove urself....congratz...Aten, thanks for being my fren..luv u... n not forgetting my adiks n akaks at shams... coz prayed for my success.TO ALL, hope u'll pray for my futher studies...so, i will choose  n get the best for islam, my family, n myself... i still need ur support

Akhirnya......ALLAHUAKBAR!!

5 comments:

  1. farzana,menitis air mata kite bace post awk nie!

    ReplyDelete
  2. alolo, awak nages ke wak?
    alaa, ni yang lagi sedih ni.
    dahla aku takde masa tu.

    isk..isk..isk

    ReplyDelete
  3. ni mesti aten fatin syuhada kn...huhu
    ps:lain kali ana tlg tulis full name, sbb kekdg aku cnfuse. hihi :P

    ReplyDelete
  4. Afifah Shabery :DMarch 30, 2011 at 5:40 AM

    I saw my name there...haha

    Ana, x sempat nk jumpa lelama time tu..sbb asyik kena 'attack' je. Takpe, nnti kita jumpa lg kt permata shams er?

    ana mohon mana?

    ReplyDelete
  5. he2... korg.. sory, lately busy, x bkak blog..
    Miz : huhu
    tim : tu ar awk xde..haha
    faten murtadza : xpe awk pon sme
    afifah : insya Allah kte jmpe, ade la sket kte mntk.. tgk la mne de rzeki kan...

    ReplyDelete

~ thanks for your comments~