2011-04-08

usrati fi Qalbi

baby, ain nadhirah nazri, atiqah, zirahmi, hazirah, durrah, qharlisa, aina mardhiah, ain nadhirah zainal, iqlima.

tiada dalam gambar : ain zainal, hazirah, aina mardhiah, iqlima ( masing2 ada keje)


Hampir 5 bulan shams ditinggalkan, namun kenangan berusrah pada setiap petang isnin yang terik  amat-amat dirindui. Adik-adik ingat tak nama usrah kita... 'usrati fi qalbi'. Hampir dua tahun kita bersama, sejak kalian form 2 lagi, dan kini kalian sudah menapak di tingkatan 4. Oh... dah besar rupanya adik2 akak ni. Mungkin akak boleh coretkan disini pengalaman yang paling akak ingati, sewaktu kalian sambut birthday akak dua  tahun lepas. Akak langsung tidak menyangka yang adik2 nak buat surprise pada hari tu. Akak rasa saat tu manis sangat-sangat bila dikenang... malam tadi, akak selokngkar pendrive lama akak, dan tiba-tiba akak jumpa satu folder dalam folder gambar. title dia...usrah. bila akak bukak akak jumpa ni...


comelnya, tangan sape la ni kan. ^_^



eh, ada yang takda nih..zirahmi tengah ambil gambar.



  
buat durrah, yang dah pindah...





Happy usrati..


Alhamdulillah... semuanya berjalan dengan baik selama dua tahun, walaupun akak tahu akak bukanlah naqibah terbaik tetapi akak nak adik2 tahu.... adik2 adalah usrah terbaik, the bestest usrah i ever had. Dan disini akak pohon jutaan ampun dan maaf atas segala kekasaran akak, keboringan bersama akak, dan kesibukan akak yang terkadang mengenepikan adik2. Akak harap sangat2 kita semua akan sentiasa bersatu berlindung di bawah ikatan ukhuwah fillah yang mana akan menghalang kita dari panas terik mentari di padang mahsyar. Amin...apa pun... USRATI FI QALBI....

2 comments:

  1. salam kak ana , terima kasih kerana membuat entry ini . jasamu akakku kenang sampai bile-bile . syukran ya ukhti :)
    USRATIFIQALBI <3<3<3

    ReplyDelete
  2. waalaiki dik... adik pun sme... u're the bestest usrah i ever had...luv u..

    ReplyDelete

~ thanks for your comments~